fredag 14 september 2007

Betala inte

"Vi betalar inte!", borde parollen för all vänster vara. Det kapitalistiska eländet måste avslutas vid midnatt. Det är inte längre hållbart att betala hutlösa priser till något som stat och kapital beslutat om över våra huvuden.

SL-kortet borde vara gratis och delas ut på stan av volontärer. Människor har alltid ett behov av att transportera sig mellan destinationer. Att varje månad lägga ut extra pengar på ett vanvettigt projekt som inte är demokratiskt förankrat är en skandal av ofantliga mått!

Den "representativa" demokratin är förlegad och måste ersättas av någonting nytt, där arbetarna har den beslutande makten.

Externa länkar:
DN, SvD

6 kommentarer:

Christian sa...

Oki, så jag som är rörelseförhindrad, dvs som bara tar mig fram på kryckor och som därför aldrig åker med SL (använder bara färdtjänst + egen bil) ska subventionera er som åker med SL?

Krastavac sa...

Eh, mig veterligen så går en del av min skatt till landets vägar; så...ja det ska du?

Klas sa...

En del av landstingsskatten går redan till lokaltrafiken.
Liksom en del av kommunalskatten går till vägar- men i ärlighetens namn är väl vägar ganska bra även om man själv inte har bil ? Man kanske åker buss, eller vill ha varor levereade till afäfrer etc ?

690 kr/m är ok, OM de förb**ade pendeltågen går i tid ngn gång. Som det är nu kan man ju aldrig lita på dom, och att konstant åka 30-60 min före för att hämta på dagis går inte ihop...

/K

Kungsholmscentern sa...

Den typ av statskick som förespråkar verkar ju inte ha lyckats så bra hittills eller...

redundans sa...

Det finns ju ett billigare alternativ. Res med Planka.nu. Det kostar bara 100 kronor i månaden.

Lennart Nilsson sa...

Det är väl OK med gratis kollektivtrafik om alla som kör bussar och tåg går med på att jobba gratis, om alla som bygger spåren, vagnarna och bussarna inte vill ha betalt för det, om norrmän, ryssar och araber tycker tt det är OK att låta oss få deras olja gratis... Så börja med övertalningen NU, innan du försöker förstöra trafiken för oss som måste ta oss till jobbet, genom att uppmana till stöld av de pengar som ser till att trafiken funkar!